Apotekvarer for reisen

Reisesyke, mageproblemer og insektstikk er noen av utfordringene mange sliter med i ferien. Enten du skal feriere i Norge eller ut på en lengre utenlandsreise er det flere apotekvarer som kan være nyttig å ha med i bagasjen.

For å komme avgårde til feriedestinasjonen må de fleste av oss reise enten med bil, båt, tog eller fly. Reisesyke er kvalme og uvelhetsfølelse som enkelte erfarer under transport. Sliter du med kvalme ved bruk av transportmiddel så er det hjelp å få.

Mennesket er utstyrt med et balanseorgan som registrerer forandringer i kroppens stilling. Hvis stimuleringen av dette organet blir for stor, kan det oppstå kvalme og oppkast, uvelhet, blekhet, hjertebank, hodepine – alt som kalles reisesyke. Sliter du med kvalme ved bruk av transportmiddel så er det hjelp å få. Postafen anvendes for å forebygge reisesyke. Ønsker du ikke å ta reisesyketabletter er Sea Band et godt alternativ. Sea Band armbåndet kan benyttes forebyggende, men også etter at kvalmen har oppstått.

Mageproblemer i ferien er et kjent fenomen for de fleste. Heldigvis er det god mulighet for å forebygge magebesvær og lindre plager som allerede har oppstått.

De fleste tilfeller av diaré i Norge forårsakes av virus, mens i utlandet er bakterier ofte årsaken. Derfor kan det være lurt å bruke for eksempel Idoform før og under reisen. Har du fått akutt diaré kan Imodium bidra til at det blir færre toalettbesøk. Forstoppelse kan være like plagsomt som diaré. Frukt og Fiber Tabletter bidrar til å opprettholde regelmessig tarmfunksjon. Det er viktig å hele tiden sørge for å spise, samt å drikke mest mulig for å unngå dehydrering ved magebesvær. Resorb væskeerstattning tabletter kan hjelpe til å gjenopprette kroppens salt- og væskebalanse.

De fleste insektstikk gir reaksjoner som er milde, som plagsom kløe og stikk-ubehag, og det kommer en mild hevelse som forsvinner i løpet av en dag eller to. Skal du ferdes mye ute er det lurt å ha med noe til forebygging og behandling av insektstikk og kløe.

De fleste insektstikk gir reaksjoner som er milde som plagsom kløe og stikk-ubehag, og det kommer en mild hevelse som forsvinner i løpet av en dag eller to. Har myggen allerede bitt deg kan Hydrokortison trimb krem 1% som er et mildt virkende kortikosteroid virke hemmende på inflammasjon og kløe. Er det kun kløen som plager deg er Eurax et godt alternativ. Ønsker du et lokalbedøvende middel som kan lindre smerte og overfladisk ubehag kan Xylocain brukes til hele familien.

Både barn og voksne er mer i aktivitet om sommeren, og skulle uhellet først være ute er gode produkter til sårstell greie å ha.

Å ha rene hender ved sårbehandling er viktig. Antibac sørger du for at har desinfiserte hender til sårbehandling uansett tid og sted. Norgesplaster kvikk sårpakke inneholder det du trenger til kutt og småsår; forskjellige typer plaster, sterile kompresser, bandasjer, sårvask og tape. Lynlåsposen , tillater deg å etterfylle med produkter av eget ønske. En sårsalve som pyrisept eller bacimycin er gode å bruke til desinfisere sår, men også flåttbitt. Med en god saks og pinsett i bakhånd er du godt forberedt hvis uhellet først skulle være ute.

Kilder:

Norsk helseinformatikk

Publisert:februar 26, 2020. Sist oppdatert:mai 22, 2020
Publisert februar 26, 2020
Sist oppdatert mai 22, 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell