Atopisk eksem hos barn kan lindres og forebygges

Atopisk eksem hos barn – lindring og forebygging

Å ha barn med atopisk eksem er hjerteskjærende for deg som forelder fordi du vet at barnet ditt har det vondt. Les om hvordan du kan lindre plagene og forebygge eksem hos barnet ditt.

Bilde: Atopisk eksem barn

Hva er atopisk eksem?

Mellom 10 og 15 prosent av alle barn i Skandinavia har atopisk eksem. Atopisk eksem, også kalt ”barneeksem” og ”vintereksem”, er en kronisk hudsykdom som er vanligst å se hos barn. Årsaken til atopisk eksem er ukjent, men man vet at eksem er en sykdom som påvirkes av både arv og miljø.

Hos barn uten atopisk eksem smøres huden kontinuerlig av fett som produseres i kroppens egne talgkjertler. Barn med atopisk eksem har ikke tilstrekkelig med egenproduksjon av dette, og bruk av riktig fuktighetskrem er derfor viktig for å bevare fuktigheten i huden slik at den holder seg myk.

Eksemen starter som regel i spedbarnsalderen hvor ansiktet er et spesielt utsatt område. Mange med atopisk eksem opplever at symptomene vil forsvinne eller avta med årene, mens andre vil være plaget av eksemen også i voksen alder.

Vanlige symptomer

Atopisk eksem på barnehud:

  • Oppleves som kløe og svie på huden
  • Røde eller rosa hudområder
  • Kan gi flassende og tørr hud
  • Kan forårsake blødende og sprukken hud

Fordi huden til barn med atopisk eksem er veldig følsom og ømfintlig, kan de også være lettere mottakelige for angrep av bakterier på huden. Hvis dette skjer kan barnets hud også få:

  • Skorper
  • Små eller store blemmer med gult puss
  • Væskende områder på huden hvor det har gått hull på blemmer

Om du opplever at huden til barnet ditt virker infisert, skal lege kontaktes.

Canoderm krem 5% til behandling av eksem

Hva kan jeg gjøre?

Det viktigste du gjør for barnet ditt om det har atopisk eksem, er å bevare fuktigheten i huden, spesielt etter bading og dusjing hvor huden har lettere for å bli tørr og irritert. Fuktighetskrem brukes alltid som en grunnbehandling ved atopisk eksem og gode hudpleierutiner er viktig. Dette lindrer plagene fra eksem og kan være med på å holde symptomene i sjakk samt virke forebyggende mot nye eksemutbrudd.

Få hjelp hos PulsApoteket

PulsApoteket har et bredt utvalg av kremer og salver for behandling og lindring av atopisk eksem hos barn. Vi gir også råd og tips om hudpleie for barn, både i butikk og på nett. Da kan du hjelpe barnet ditt når det klør og klør og klør og klør …

Kilder:

Produkter:

Publisert:juli 27, 2020. Sist oppdatert:juli 28, 2020
Publisert juli 27, 2020
Sist oppdatert juli 28, 2020

Disse sidene er ment for helsepersonell