Trening og aktivitet

Regelmessig fysisk aktivitet gir overskudd i hverdagen og har en rekke positive effekter på kropp og sinn. Når du er i god form har du mer overskudd til å gjøre flere ting i hverdagen. Les mer om fordelene ved fysisk aktivitet.

Apotekvarer for reisen

Reisesyke, mageproblemer og insektstikk er noen av utfordringene mange sliter med i ferien. Enten du skal feriere i Norge eller ut på en lengre utenlandsreise er det flere apotekvarer som kan være nyttig å ha med i bagasjen.

Har du blitt bitt av flått?

De fleste flåttbitt er ufarlige, og du behøver ikke å bekymre deg. En sjelden gang kan imidlertid flåttbitt overføre en del sykdommer. Derfor kan det være greit å ta noen forholdsregler når du ferdes i områder med mye flått.

Urinveisinfeksjon hos voksne, trenger du en tur til legen?

Urinveisinfeksjon er vanlig, men kan likevel være ubehagelig. Er du kvinne er du mer utsatt, og det anbefales at du følger rådene som finnes for å unngå infeksjon. Hvis du likevel blir rammet, kan det være godt å vite at det finnes behandling – også hvis problemet er tilbakevendende. 

Forebygg urinveisinfeksjon

Det å få en urinveisinfeksjon (UVI) kan være både ubehagelig og smertefullt. Det er bare en ting som er verre: gjentatte urinveisinfeksjoner. Heldigvis fins det noen råd du kan følge for å forebygge på best mulig måte.

Lus i skolen og barnehagen

Hodelus rammer vel kun alle de andre? Undersøkelser viser derimot at 36 % har hatt hodelus i familien. Problemet er størst i barnehage og skole, og du bør kontrollere barna hvis du mistenker at de har lus. Men hvordan sjekker du egentlig dette på best mulig måte? Og er det mulig å unngå få hodelus?

Hodelus: behandling og hjelpemidler

Mange av oss vil i løpet av livet oppleve å få hodelus. Hvis du først har fått lus, finnes det heldigvis gode råd for hvordan en skal kvitte seg med disse skadedyrene.

Hvordan oppdage lus

Hvis du er i den minste tvil om at du kanskje har hodelus, vil du nok ønske å få sjekket dette så raskt og enkelt som mulig. Det finnes ingen åpenbare snarveier, men følger du systematisk rådene nevnt nedenfor, vil du nok finne hodelus eller egg. Eller enda bedre: få avkreftet at det er snakk om lus.

Vorter - Hva er dette?

Vorter er veldig vanlig, og de fleste opplever å få dette i løpet av livet. Det er vanligst forekommende hos barn.

Mange synes det er flaut med mange synlige vorter, men heldigvis er dette noe du kan gjøre noe med.

Sliter du med tåfis og fotsvette?

Mange sliter med vondt lukt fra føttene om sommeren, og for noen vedvarer problemene. Heldigvis finnes det gode produkter og behandling for fotsvette.

Barn med mageproblemer

Noe av det verste som finnes er å se at barna dine har det vondt, og mageproblemer kan både være smertefullt og potensielt farlig.

En må huske på å utelukke allergi, gi tilstrekkelig med væske samt behandle riktig. I noen tilfeller må du kontakte legen.

5 tips for å unngå feriemage

Feriemage er noe vi alle ønsker å unngå, og her er fem smarte tips for å minimere faren for at akkurat du rammes i ferien.

For hvem ønsker vel å tilbringe ferien innendørs med dårlig mage, kvalme og muligens feber?

Magetrøbbel og sykdom i utlandet

Det er ikke noe moro å slite med magen når du er i utlandet.

Noe kan forebygges, men når skaden er skjedd er gode råd det du trenger aller mest.

Du må kontakte lege under visse omstendigheter, men som regel er det mye du kan gjøre selv for å behandle symptomene.

Fotsopp - sjekk om du har det

Sopp på føttene er både ubehagelig og smittsomt. Du er spesielt utsatt hvis du trener mye og dusjer ofte.  Det kan hende du er smittet uten å vite om det. Den gode nyheten er at det er lett å behandle, men vær rask!

Bli kvitt svettelukten i sommer

Det kan være pinlig å svette, og svetter du mye kan svette og svettelukt være et problem. Ved å vite hva som er årsaken til lukten og hvordan kroppen er bygd opp er det enkelt å gjøre noe med det. Les våre fire enkle råd.

Munnsår er smittsomt

Munnsår forårsaket av herpes simplex virus er svært smittsomt, men ved å gjøre noen grep kan du unngå å smitte andre.

Hva er herpes (munnsår) ?

Viruset herpes simplex er svært vanlig i Norge. Det regnes at omkring 70%-90% av den voksne befolkninger har antistoffer mot munnsår-viruset, hvilket betyr at de fleste av oss har hatt en herpesinfeksjon uten å vite om det.

Hemoroider ved graviditet og fødsel

Hemoroider er svært vanlig hos kvinner under graviditet og etter fødsel. Det kan være svært ubehagelig og plagsomt, men det finnes råd som både lindrer og forebygger.

Hemoroider er vanligere hos gravide enn resten av befolkningen, og henger oftest sammen med forandringene som skjer i kroppen under svangerskapet.

Hemoroider er stort sett ufarlige

Hemoroider er i all hovedsak ufarlige, og forsvinner som regel av seg selv. Det viktigste er at du lindrer og behandler dem, og oppsøker lege om problemet vedvarer.

Nyt solen med riktig solbeskyttelse

Solen gir kroppen mange positive effekter ved sunn og ikke overdreven soling. Men ved overdreven eksponering gjennomgår huden en dramatisk forandring; kollagenfibrene svekkes, huden fortykkes og taper fuktighet og pigmentproduksjonen aktiviseres. Riktig bruk av solkrem er helt nødvendig for å beskytte kroppen mot solbrenthet, tidlig aldring og nedsatt immunforsvar. Les våre enkle tips for å holde huden frisk i solen.